Posts by kimtroeijen

Noodmaatregelen corona crisis voor ondernemers

Posted by on mrt 20, 2020 in nieuws | 0 comments

Door de huidige overheidsmaatregelen die genomen worden als gevolg van het corona virus, worden vele ondernemers zwaar getroffen. De overheid heeft daarom een noodpakket aan maatregelen ingevoerd waar een beroep op gedaan kan worden. Een overzicht daarvan is via de website van de rijksoverheid te vinden: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie Tevens zijn de meest gestelde vragen op een rij gezet:...

Read More

Billijke vergoeding

Posted by on apr 29, 2018 in juridisch blog | 0 comments

In welke situaties kan een werknemer mogelijk aanspraak maken op een billijke vergoeding? Is het daarvoor relevant op er een einde aan de arbeidsovereenkomst komt op initiatief van de werkgever of werknemer en of dit via een procedure bij de rechter is of daarbuiten? Lees er hier meer over.

Read More

Wijzigingen 2018

Posted by on dec 29, 2017 in relevante wet- en regelgeving | 0 comments

Wat verandert er op het gebied van arbeidsrecht qua wet- en regelgeving aankomend jaar? Lees hier alles over de wijzigingen voor 2018.

Read More

Impasses bij 50/50 B.V.’s

Posted by on sep 1, 2017 in juridisch blog | 0 comments

Aan de orde van de dag: twee partijen die elk over de helft van de aandelen in een onderneming beschikken, zijn het niet met elkaar eens. Dit kan tot grote problemen zorgen voor een bedrijf, als de besluitvorming daardoor letterlijk lam gelegd wordt. Wat kun je daar vooraf al aan doen? Lees hier verder.

Read More

Disciplinaire maatregelen

Posted by on jul 3, 2017 in juridisch blog | 0 comments

Wanneer een werknemer niet hetgeen nakomt wat verwacht mag worden of overeengekomen is, zijn er diverse instrumenten beschikbaar voor de werkgever. In dit artikel wordt een opsomming – met nadere uitleg – gegeven.

Read More